Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Bundy

    Pratim CONN :) Obični straddle ne bi funkcionirao, ne bi donio zaradu, ali tvoj asimetrični je očito proradio i drago mi je zbog toga a i uz to sam i nešto naučio!
    Ovdje se radi o tvom iskustvu da zapravo preskupi ulaz pretvoriš u pobjedu, meni to ne bi uspjelo. Na vrijeme si prodao puteve i računao na short squeeze (u stvari na preveliku količinu puteva, ne znam kako se to onda zove - put squeeze? :))
    Nisam većinom dana bio uz tv i internet, ali sam za taj Dendreon načuo na CNBC-u, govorili su o njemu.
    Što se tiče zarada, ne znam gdje bi nalazio kandidate, odakle da počnem? Još sam neodlučan i u vezi neke pretplate, ne znam što bih uzeo pa čekam daljnje prijedloge.
    Definitivno ću obratiti pažnju na ove koje si naveo!
    Nego, interesantno je bilo jučer pred kraj dana na CNBC-u: jedan analitičar je istaknuo da je količina shorteva na NYSE jako velika, a pogotovo da je interesantno da puno malih ulagača shorta (u odnosu na povijesni prosjek). Mali ulagači su obično u krivu i to bi moglo izazvati short squeeze većih razmjera. Poklapa se sa onime što Schaeffer navodi u svom besplatnom Market Recap-u. Zato iako mislim da bi se market trebao jače korigirati - mid term, short term sam bullish! Samo da opali neki pozitivan katalizator i idemo gore. To može biti neki dobar izvještaj na burzi ili rješenje problema oko britanskih mornara - bilo šta! Jer je očita jedna stvar: svaki negativni izvještaj, market je stoički podnio, nije kolabirao.

    avatar

    03.04.2007. (09:22)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Eto kako tvoje rijeci PROROCANSKI ZVUCE VEC DANAS (dan nakon tvog komenatara) jer je MArket U JAKOM USPONU (+130 pola sata do zatvaranja). Vidis kako si lijepo SVE PREDVIDIO
    1. MArket je pun shorteva
    2. Treba samo "iskra" da zapali suprotni pomak (ralley)
    3. Iskra moze biti bilo kakav mali pozitivan dogadjaj (u ovom slucaju umirujuce vijesti o sukobu Irana i Engl oko taoca sto je srozalo cijenu nafte preko 1.30 i time izazvalo pozitivan pomak u Marketu)
    Tako izgleda Market i predvidja buducnost tako sto TRAZI/ocekuje dobre ili lose dogadjaje na koje ce jace reagirati pa mi onda kazemo da ce se dogoditi NESTO u buducnosti sto ce samo zapaliti tu iskru i izazvati veliki pomak (na gore ili dolje ovisno o biasu marketa)! Shortevi placaju kamate za svoje pozicije (posudjeni stock) pa imaju pritisak da u odredjenom roku izadju iz Marketa .. vidis kod CONNa kad nisu uspjeli srusiti dionicu ZNACAJNO odmah po objavi zarada, pobjegli su van u slijedecih par dana (posebno jucer) a danas bullsevi uzimaju profit! To je igra koja stalno traje ali zato sto je tako surovo brza otezava malim trejderima koji udju sa $1-$2K upoziciju da bilo sto znacajno zarade u tako malom vremenskom periodu i sa tako malim pomacima. Treba biti lukav i koristiti svu pomoc koju mozemo naci/dobiti jer se borimo protiv divova sa puno novaca, lukavstva i moci! Pozdrav.. posjetio sam ti blog izgleda super, ako nemas nista protiv stavio bih tvoj link tu sa strane u box!

    avatar

    03.04.2007. (21:42)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Svakako da bi mi bilo drago da staviš link na moj blog!
    Iako, nisam još ni izbliza dostojan sugovornik dvojici najčešćih gostiju i komentatora moga bloga koji me usmjeravaju. No bitno je biti uporan u onome što radiš, iako nekada i nemam baš toliko vremena za praćenje. Covjeka jedino ignorancija moze dovesti do gubitaka.
    Inače, cilj mi je bio motivirati sebe za praćenje marketa više nego do sada, no blog je doveo do fenomenalne INTERAKCIJE koja je dovela do toga da me gosti sa više znanja usmjeravaju!
    A gosti koji samo posjete blog, već imaju lijepu kolekciju linkova.

    avatar

    03.04.2007. (23:32)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Copy paste dijela komentara koji sam prvo ostavio na tvojem blogu je isključivo zbog nedostatka vremena. Bolje išta nego ništa :)

    avatar

    03.04.2007. (23:35)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Još da sam naplatio svoj proročanski komentar, ne bi bilo loše. Dobro, barem nisam bio u putevima kao zadnji puta :)
    Imao sam callove za qqqq na nišanu, nisam se odlučio dovoljno brzo i odeee...

    avatar

    03.04.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da, zbog brzine kojom trebamo reagirati ako sve podje po dobru velimo da smo usli "na vrijeme", ako ne uspijemo uci velimo da smo bili "prespori" a ako udjemo i krene na lose velimo da smo bili "brzopleti". Istina je, medjutim, da je na nama nauciti se (koliko mozemo i koliko nam broker dozvoljava) reagirati na vrijeme i vjezbati taj "tajming" jer o njemu sve ovisi .. uzmi za primjer taj moj CONN trejd - prvo je izgledao lose po mene jer je dionica krenula dolje poslije zarada ali ne bas dovoljno za samo 5 puteva! Onda medjutim smo "nanjusili" da ce shortevi vjerojatno poceti odustajati jer je pad bio relativno mali, pa smo prodali te puteve i docekali run u call-ovima kojih je bilo 10 i tako smo uspjeli u tom trejdu! Da smo ostali danas, iako je bio jako pozitivan dan, CONN se ponovo malo "vratio" jer su vjerojatno danas malo bikovi uzeli profit iz dionice itd. I tako to ide.. Mozda do kraja zivota aprilske opcije CONN bude dovoljno daleko za jos veci profit ali poznajuci ovu igru OPCIJA, bolje je izaci iz pozicije kad vec imamo profit i kasnije se RE-POZICIONIRATI (mislim na iste opcije za isti mjesec) nego cekati 3-4 dana ili tjedan za koje vrijeme nam se "ispuse" vremenska vrijednost i IV pa nam onda pomak u dionici jedva nadoknadi deterioraciju vremena i IVa (ako i to)! Razlog zasto ja to ne cinim bas cesto (npr iduci tjedan udjem ponovo u istu ili slicnu poziciju u CONNu) je zato sto je najcesce KATALIZATOR za pomak u dionici (objava zarada, novost itd) vec prosao pa nije nimalo izvjesno da ce do veceg pomaka uopce doci. Onda se radije pozabavim drugim dionicama koje imaju nadolazece vijesti ali sve to nije pravilo! eto toliko o tome.. samo da se ne osjecas lose sto si fulao ulaz u Q'se .. to se stalno dogadja i zato ne obaziri se nego samo naprijed! Pozdrav

    avatar

    04.04.2007. (00:20)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Hvala, ne osjećam se loše, to je takva igra i moramo je takvom prihvatiti. Sjećam se NEW dionice, subprime lender, čije puteve sam kupio jer mi je mirisalo na bankrot. Prodao sam ih slijedeći dan, jer mi se nije sviđalo da držim opcije čija IV je čak 130%. Kako je kasnije NEW bio delistiran i stvarno krenuo prema bankrotu, da sam samo držao, dosta bi zaradio, no opet ne onoliko koliko su te opcije nosile rizika. Odnos dobit/rizik je bio premali!
    To se vidi po tome što je zarada na opcijama bila premala u odnosu na to koliko se dionica srondala (sa cca $4.20 ako se dobro sjećam na $1, a sada kada su objavili bankrot i niže).
    Znači, opcije nisu toliko slijedile pad dionice koliko kod "normanih" dionica.
    Kasnije sam htio ući u LEND na istu foru, ali mi broker nije dozvolio shortanje, a opcije su mi opet bile preskupe. I tu bi se straaašno opekao, jer je LEND imao jaki short squeeze koji je trajao od cca $3 do $14, pa se stabiliziralo ispod toga. Ali opet, kada sada gledam na to, da sam išao tvojom logikom i ako sam mislio da će u bankrot, ipak na npr. 10puteva dobro bi se bilo zaštititi sa npr. 5 callova. Kako je pomak bio zaista ogroman, ali u "krivom" smijeru, trejd bi opet vjerojatno završio u plusu!
    Cilj je naravno samo jedan - zaraditi, ali opet iskustvo koje dobijam u zadnje vrijeme, opet znači novac - jednom u budućnosti.

    avatar

    04.04.2007. (09:44)    -   -   -   -  

  • Bundy

    I da vidi sada ovaj HAL i HALES opcije, koje sam zatvorio prerano. Išao sam logikom, ako se nafta korigira, onda će i HAL opcije, pa možda uletim opet jeftinije. Jučer su HALES opcije STVARNO jako krenule. Ali nema smisla nervirati se, šanse leže svuda oko nas!

    avatar

    04.04.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...